Aloe vera

Az Aloe verának az eredete igazából nem ismert. Már évezredek óta ismert gyógyító hatása. Mivel nagyon nagy becsben tartották a világ számos helyén elterjedt. Van ahol szabadföldi termesztése is ismert Tengerészek terjesztették a földön. Nagyon sok változata ismert. Igen szívós növény. Nagyon nagy forróságon is képes hosszú ideig víz nélkül megélni.

Az aloe kaktuszhoz hasonlít. Bár a kaktuszhoz semmi köze mégis vannak akik összetévesztik. Pozsgás növény. Képesek a húsos levelei akár 40-50 cm nagyságúra is megnőni. Leveiben sűrű kocsonyás nedv van. Ezt a nedvet használják fel több területen. Ebben a nedvben nagyon sok hatóanyag van. ezek a hatóanyagok a vitaminok, ásványi anyagok, enzimek.

Nagyon hatékony sebes gyulladt bőrfelületek gyógyítására. Bizonyos bőrégésnél is valamint csípéseknél is van jótékony hatása. Kozmetikai krémek, illatszerek alapanyaga is. Bár kutatások még nem támasztják alá de alkalmazzák egyes ráktípusok kezelésében is. Egyes emésztőszervi betegségeknél is kiválónak bizonyult. Diabétesz kezelésénél is tapasztaltak jó eredményeket.

Az Aloe verat használják mint külsőleg illetve belsőleg is.

Külső használatra a húsos leveleket felszeleteljük és a látható gélt a sebfelületre kenjük. Mivel hűsít és nyugtató hatású ezért enyhítő hatású.

Belső használatra mindenképpen meg kell beszélni a kezelőorvossal. amennyiben jóváhagyta a kezelőorvos akkor a levélszeletekben a gélt kicsit meglazítjuk. Ebben a formában akár magában is megehetjük illetve bármilyen ételbe bele tehetjük. nem szabad melegíteni mert elveszti a hő hatására jótékony hatását.

Mivel az Aloénak kicsit kesernyés eléggé fanyar íze van nem mindenki kedveli. Ettől független vannak olyan praktikák amivel kellemessé tehetjük az ízét.

Több elég kellemes ízű energia italok koktélok illetve fitnesz ételek alkotóeleme.

Korunk egyik népszerű diéta alkotóeleme. Nagyon sokan használják és méregtelenítő hatása kiváló mivel antioxidáns tartalma magas.