Ananász

Az ananász Dél-Amerikában őshonos örökzöld növény. A trópusi éghajlatot szereti, főként őserdőkben található. Vannak területén ahol szövetet gyártottak a leveleiből. Hazákban a 19. században került. Ekkor az Eszterházi család kezdte a nevelését egy üvegházban. A világban többféle ananász létezik de igazából csak egy fajta uralja a piacot.

Az ananásznak nagyon kellemes az illata ez is mutatja a gyümölcs frissességét is. A színe viszont függ az érettségi állapottól. Azonban a szín függhet még a származási helytől és az éghajlattól is. Lehet az ananász zöld ettől független már érett. A forró éghajlati öv igen kedvelt gyümölcse. Igazán zamatos az íze.

Az ananász növénynek lédús és savanykás termése van. Található benne egy enzim úgynevezett fehérjeemésztő enzim. Ezért is ajánlott a fogyasztás minden étkezés után. Az enzim segítségével képes az általunk elfogyasztott étel és az elhalt szövetek lebontása.

Zsírégető hatása is igen ismert. Cukortartalma miatt kevés fogyasztása ajánlott. Ha nem diéta miatt fogyasszuk akkor minél többször fogyasszuk jótékony hatása miatt.

Jótékony hatásához hozzá tartozik hogy megvédi a csontok állapotát. Megtartja szilárdságukat.

Magas C-vitamin tartalma fedezi a napi vitamin szükségletünket. Ezáltal javítja az immunrendszert és segít az egyes betegségekből való felgyógyulást. Segít még égési sebek gyógyulásában is illetve zúzódott izmok regenerálódásában.

Az ízületekre is jótékonyan hat gyulladáscsökkentő hatása révén. Csökkenti a gyulladást és a reumatikus fájdalmat is. Hatékony a torokgyulladásra, ínygyulladásra is.

Véralvadás gátló hatása miatt szív és érrendszeri megbetegedésben is hatékonynak bizonyult.

Bizonyítottan jótékony hatással van a nők és fiak termékenyítő képességére mivel tele van számtalan vitaminnal és ásványik anyaggal.