Lelki tanácsadás

Mi akik sorsokat elemzünk egy kicsit lelki tanácsadók is vagyunk. Hisz előttünk emberek nyílnak meg és mondanak el olyan dolgokat magukról amit még családtagjaiknak illetve barátaiknak sem mondanának el. Mindig vannak akik megakadnak bizonyos élethelyzetbe ilyenek a szerelmi életük, párkapcsolatuk, munkában való előmenetelük vagy pénzügyi helyzetükben. A legtöbb hívás vagy megkeresés általában mindig ilyen témában vannak. Vannak ügyfelek akiknek elég egy-egy kisebb segítő beszélgetés de vannak olyanok akikkel hosszabb ideig is kell beszélgetni, kicsit vezetni előre mert éppen abból az élethelyzetéből nem lát kiutat.

Van olyan ügyfél akinek azért kell egy kis lelki tanácsadás mert egy gyászt nem tud feldolgozni szeretetét nem tudja elengedni. Komoly és mindig a számára megfelelő tanácsadás szükséges.

Vannak akik párjuk elvesztése után kérik segítségünket mert vagy félnek az újrakezdéstől vagy még nagyon ragaszkodnak a régi életükhöz és képtelenek arra hogy megértsék hogy ha valaki már nem az életük része. Ezek nem könnyű dolgok. Nehéz megérteni is és tovább lépni is. Ilyenkor finoman szépen lehet arra rávilágítani hogy mi is az ő új életfeladata és merre is kellene neki haladni. Van hogy ez rövid időn belül sikerül de van hogy hosszabb időt vesz igénybe. Ebben az esetben is midig nagyon körültekintőnek kell lenni. Ha valaki nem igazán tudja vagy akarja elfogadni hogy valaki már nem az ő életútja akkor is csak nagyon finoman érdemes terelgetni. Később úgy is belátja segítség mellet hogy merre is érdemes neki haladnia.