Segítő angyalok

Mindenkinek van egy képe elképzelése az angyalokról. Van akinek egy mesébe illő kép van akinek egészen valóságos. Az angyalok az angyali szépség és a jóság illetve szeretett megtestesítői. Minden embernek vannak védőangyalai. Nagyon közel vannak hozzánk, de még közelebb kerülnek ha bajban vagyunk vagy szükség van a segítségükre. Ha szomorúak vagyunk vagy el vagyunk keseredve akkor gyengéden átölelnek.

Az angyalokat Isten teremtette. Olyan szellemi lények melyek feladata hogy, az Isten szolgálatában legyenek. Feladatuk közé tartozik hogy Istent dicsérjék, parancsait végre hajtsák, üzeneteinek eljuttassák az emberekhez. Feladatuk még hogy védjék az embereket de főleg a gyerekeket. Végrehajtják Isten ítéletét.

Az angyalok között van hierarchia.

  1. Trónusok, szeráfok, kerubok
  2. hatalmasságok, erősségek, uralmak
  3. arkangyalok, őrangyalok, fejedelemségek

A hét fő angyal:

Mihály arkangyal, Gabriel arkangyal, Rafael arkangyal, Uriel arkangyal, Sariél arkangyal, Raguél arkangyal, HAniel arkangyal

Itt meg kell említeni Lucifer akit bukott angyalnak hisznek. Ő az alvilág őrzője.

Az arkangyalokat Isten a legnagyobb elvégzendő feladatok miatt rendel ki az angyalokat a kisebb feladatokért. Három fő arkangyal van.

Gábriel: Akit a hírhozónak is neveznek. Ő hozta hírül az embereknek Jézus születését.

Mihály: Őt nevezik az ítélkezőnek. Mihály a gonosz legyőzője, vezeti a mennyei sereget.

Rafael: Őt nevezik a gyógyítónak, illetve az arkangyalok vezetőjének.

Az őrangyalok szerepe hogy egész életünk során velünk legyenek és segítsenek utunkban. ez a segítés az születésünktől a halálunkig tart. Az életünk során azon fáradoznak hogy a leszületésünk előtt felvállalt élettervet meg tudjuk oldani. Az angyalok ereje mindig velünk van. Rajtunk múlik hogy ezt az erőt mikor engedjük magunkhoz illetve magunkba.