Vöröshagyma

A vöröshagyma Közép-Ázsiából származik. Aromája nagyon jellegzetes. Ma már szinte minden étel nélkülözhetetlen alapanyaga.  A magyar konyha nem is létezne nélküle. Nem csak a gasztronómia számára nagyon fontos hanem egészségügyi áldásos hatását is nagyon jól ismerik. Sokféle betegséggel szemben felveszi a harcot.

Már az ősidőkben is ismerték hogy a gyomor egyes betegségeit kiválóan gyógyítja így a gyomorfekélyt is. A hagyma héjában lévő vegyületek az allergiás reakciókat képesek csökkenteni. Nem csak a gyulladásokkal veszi fel a harcot hanem az emésztőrendszeri daganatos betegségeket is jól kezeli.

Ha sokszor van székrekedése valakinek akkor ajánlatos vöröshagymát fogyasztani mert kitűnően oldja a székrekedést. Mivel jól fokozza az emésztő nedvek termelődését így kiváló hatással van a hasi puffadás leküzdésében.

A megfázásos tüneteket is kiválóan szünteti meg. Kiváló baktérium ölő hatása van és ezzel szemben nagyon jó hatással van a köhögésre. Ezt a hatását már a népi gyógyászatban is ismerték.